Burgemeester Miami krijgt volledig salaris in Bitcoin

De burgemeester van de Amerikaanse stad Miami, Francis Suarez, laat zijn volgende salaris volledig in Bitcoin, de grootste cryptomunt, uitkeren. Hij is daarmee de eerste bekende Amerikaanse politicus die een dergelijke stap zet.

Waarom is dit belangrijk?

De Republikein Suarez wil van Miami een Bitcoin-hub maken, die Bitcoin integreert in de stedelijke activiteiten en werknemers de mogelijkheid biedt hun salaris in Bitcoin te ontvangen.

De burgemeester, die een BTC-stier is en grote stappen heeft gezet om het netwerk te integreren in de activiteiten van zijn stad, kondigde vandaag op Twitter zijn voornemen aan om 100% van zijn volgende loonstrookje om te zetten in Bitcoin.

“Boss move”

“Ik ga mijn volgende salaris 100% in Bitcoin aannemen…probleem opgelost,” tweette Suarez in antwoord op Anthony Pompliano’s tweet met de vraag wie de eerste Amerikaanse politicus zou zijn die zijn salaris in BTC zou accepteren. De burgemeester riep de hulp in van Miami-CIO Mike Sarasti.

Sarasti zei dat hij de burgemeester al een link van de app Strike had gestuurd, zodat hij zich kon registreren en zijn salaris in Bitcoin kon ontvangen. “Mijn ervaring met het ontvangen van een deel van mijn salaris vorige week verliep vlekkeloos,” tweette Sarasti, erop hintend dat hij al een deel van zijn eigen salaris heeft omgezet in BTC. “Boss move,” zei hij, verwijzend naar het besluit van de burgemeester om zijn salaris volledig, in plaats van gedeeltelijk, in Bitcoin te ontvangen.

Ontwikkeling vastgelopen

In februari kreeg Suarez’ voorstel om Bitcoin te integreren in de bedrijfsvoering van Miami goedkeuring, maar de ontwikkeling is sindsdien vastgelopen. Kort daarna, in april, kreeg de burgemeester steun op districtsniveau, maar tot nu toe is er weinig vooruitgang geboekt. Recentelijk beweerde Suarez echter dat het betalen van overheidspersoneel in Bitcoin nog steeds een “belangrijke prioriteit” is voor de stad Miami.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20