Brusselse beurs speelt bijna 2 procent kwijt

De Brusselse beurs ging donderdag net als de andere Europese aandelenmarkten in krimpmodus.

De heropflakkering van het coronavirus in heel wat regio’s, de publicatie van magere macro-economische gegevens in onder meer Duitsland en de bekendmaking van een aantal tegenvallende bedrijfsresultaten zetten de koersen onder druk. De Bel20-index zakte ondanks stevig weerwerk van zwaargewicht AB InBev, dat met goede kwartaalcijfers uitpakte, 1,91 procent tot 3.340,48 punten.

  • De zwaarste terugval bij de indexwaarden kwam van Argenx, dat 6,30 procent inleverde bij een slotkoers van 202,40 euro. Door de coronapandemie lopen een aantal klinische studies naar nieuwe geneesmiddelen vertraging op.
  • Ageas volgde met een malus van 4,88 procent bij een slotkoers van 31,75 euro. De Nationale Bank vraagt de banken en verzekeraars om dit jaar geen dividenden meer uit te keren en hun geld in het bedrijf te houden.
  • Telenet gaf 3,44 procent prijs bij een slotnotering van 33,64 euro. De inkomsten van het bedrijf klommen tijdens het eerste semester met 1 procent tot 1,3 miljard euro, maar dat was vooral het gevolg van een wijziging in de omvang van het concern. Zonder aanpassing zou er een daling met 3 procent zijn geweest.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20