Brussels softwarebedrijf Sigma Conso overgekocht door Prophix

Het durfkapitaalfonds Fortino Capital heeft het Brusselse bedrijf Sigma Conso, dat software voor bedrijven ontwikkelt, doorverkocht aan de Canadese sectorgenoot Prophix. Dat bedrijf is zelf in handen van het Britse investeringsfonds HG. Een overnamebedrag werd niet gecommuniceerd.

De transactie wordt als een win-win voorgesteld. Prophix verrijkt zichzelf met de technologie die de Brusselaars van Sigma Conso al ontwikkelden, en breidt ook zijn geografische bereik uit. Het Belgische bedrijf zal gebruik kunnen maken van de schaalgrootte van Prophix en zijn meer dan 1.700 klanten.

Sigma Conso eindigde 2020 met een omzet van 10 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over 620 klanten, onder wie een derde van de Bel 20-bedrijven. Het durffonds Fortino, dat Sigma Conso nu verkoopt, werd mee opgericht door voormalig Telenet-CEO Duco Sickinghe.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: ambities Greenyard bieden ruimte voor opwaartse bijstellingen

07/12/2021 08:56

(ABM FN) De nieuwe doelstellingen van Greenyard bieden ruimte om de taxaties voor het groente- en fruitbedrijf opwaarts bij te stellen. Dit meldde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam dinsdag.

Greenyard heeft de ambitie om in het boekjaar 2024/2025 de omzet met ongeveer 650 miljoen euro te laten stijgen tot een omzet van 5 miljard euro. Dat impliceert een samengestelde jaarlijkse groei van 5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20