Brussels Airlines overweegt extra vluchten door grote reishonger

Brussels Airlines zegt momenteel ‘zeer goede boekingscijfers’ te registreren. ‘De laatste twee weken is er echt een sterke stijging’, zegt een woordvoerster van de maatschappij, die extra vluchten overweegt.

‘We bekijken momenteel of we extra vluchten kunnen inleggen naar enkele topbestemmingen in de weekends van juni tot augustus’, luidt het. Concreet gaat het om de typische zonbestemmingen Malaga, Alicante, Faro, Heraklion, Ibiza, Las Palmas en Tenerife. 

De Duitse moedermaatschappij van Brussels Airlines, Lufthansa, kondigde eerder maandag al aan de komende weken tot vijftig vliegtuigen van onder het stof te halen omdat de vraag naar reizen sterk aan het stijgen is. ‘Vorige week hadden we de sterkste zeven dagen sinds april 2020’, verklaarde bestuurslid Harry Hohmeister in Duitse kranten. ‘De boekingscijfers vertonen sinds acht weken een stabiele groei, met een duidelijke sprong omhoog vorige week’, aldus Hohmeister in de kranten van de Funke Media Group.

Grote vraag

‘Voor vluchten in juli en augustus ligt de vraag nu tien tot elf keer hoger dan vier weken geleden’, voegt het bestuurslid toe. En op enkele verbindingen zou de vraag zelfs hoger liggen dan voor de coronapandemie. Lufthansa wil daarom de komende weken dertig tot vijftig vliegtuigen heractiveren. Door de coronapandemie had de maatschappij honderden toestellen aan de grond gezet. 

‘We zijn heel flexibel in onze planning en we kunnen snel voldoende stoelen aanbieden’, aldus nog Hohmeister. De maatschappij kan ook uitzonderlijk ‘een jumbo van 370 passagiers inzetten op een route waar de vraag erg hoog ligt, in plaats van een korteafstandsvliegtuig met 180 zitjes.’ Het Lufthansa-bestuurslid roept politici ook op om het digitale vaccinatiepaspoort tegen eind juni te lanceren. ‘Anders zal het zomerreisseizoen voor de klanten erg omslachtig zijn.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20