Meer dan 250 banen van Brussels Airlines in Duitsland bedreigd

Brussels Airlines zal vanaf juni niet langer vluchten uitvoeren voor zustermaatschappij Eurowings vanop de luchthaven van Düsseldorf. Daardoor is de job van 256 mensen die op de payroll staan van Brussels Airlines, bedreigd.

De ondernemingsraad in Düsseldorf werd donderdagochtend op de hoogte gebracht, zo zei de kersverse CEO van Brussels Airlines, Peter Gerber, tijdens een persconferentie over de jaarresultaten. ‘We zullen in overleg met de sociale partners alle mogelijkheden bekijken voor die mensen in Düsseldorf’, klonk het.

Brussels Airlines begon in 2018 vanuit Düsseldorf langeafstandsvluchten naar toeristische bestemmingen (zoals de Verenigde Staten, Mexico en de Dominicaanse Republiek) uit te voeren voor Eurowings. Het ging om een zogenoemde ‘wet lease’, waarbij Brussels Airlines zorgde voor onder meer de vliegtuigen en de bemanning, maar de commercialisatie bij Eurowings bleef.

Vooral Duitse werknemers

Het contract tussen beide maatschappijen wordt nu eind mei vervroegd stopgezet, zo kondigde Gerber aan. ‘We vinden dat spijtig, maar de economische toestand liet geen andere mogelijkheid’, aldus de CEO van Brussels Airlines.

Dat heeft gevolgen voor 256 mensen, voornamelijk Duitsers. Velen onder werkten voordien voor Air Berlin, en werden na het faillissement van die luchtvaartmaatschappij opgevist om voor Brussels Airlines in Duitsland aan de slag te gaan. Ook achttien piloten die eerder in België werkten, trokken naar Düsseldorf.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20