Duitser aan het roer van Brussels Airlines

De Duitser Peter Gerber is vanaf 1 maart de nieuwe CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Hij volgt de Belg Dieter Vranckx op, die verhuisde naar de Zwitserse zustermaatschappij Swiss.

Peter Gerber, een vijftiger, komt over van Lufthansa Cargo. Hij neemt ook de nieuwe functie van ‘Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs’ in Brussel op zich. In die rol zal hij de belangen van de groep op Europees niveau vertegenwoordigen.

Ook de financieel directeur van de Belgische carrier heeft de Duitse nationaliteit. De operationeel directeur van Brussels Airlines is een Zwitser.

Stoelendans

De aankondiging van de nieuwe topman in november kwam als een verrassing. Vranckx was nog maar sinds begin 2020 de CEO van Brussels Airlines. Maar het ging naar verluidt om een interne verschuiving binnen de Lufthansa-groep (waar Brussels Airlines en Swiss toe behoren), nadat de toenmalige topman van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss had bekendgemaakt dat hij om gezondheidsredenen zou vertrekken.

De benoeming van Vranckx aan het hoofd van Swiss wordt beschouwd als een promotie, want de maatschappij is zowat het paradepaardje van de Lufthansa-groep. De Belg werkte eerder al bij Swiss en zijn gezin woonde nog in Zwitserland.

De toplui volgen elkaar in sneltempo op bij Brussels Airlines sinds het vertrek van Bernard Gustin in de lente van 2018.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20