Duitser Peter Gerber wordt nieuwe topman van Brussels Airlines

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines komt op 1 maart 2021 de Duitser Peter Gerber aan het hoofd. Hij neemt de fakkel over van Dieter Vranckx. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De Belg was nog maar tweeënhalf jaar in dienst bij de luchtvaartmaatschappij. Eerst als financieel directeur en ‘deputy CEO’ en sinds begin dit jaar als CEO. Hij volgde de Duitse Christine Foerster op, die op 1 januari aan de slag ging als directeur ‘customer & corporate responsibility’ bij het Duitse moederbedrijf Lufthansa.

Vranckx krijgt binnen de Lufthansa Group vanaf volgend jaar de leiding over de Zwitserse dochter Swiss. Hij wordt opgevolgd door de 56-jarige Peter Gerber. De Duitser werkt al sinds 1992 voor Lufthansa, waar hij verschillende managementfuncties vervulde. Tot nu was hij directeur HR, IT & Services bij de moedergroep.

‘Met Peter Gerber neemt een zeer ervaren airliner en CEO het roer over van Dieter Vranckx’, stelt Christina Foerster in een persbericht. ‘Hij zal mee de de uitvoering van het herstructureringsplan ‘Reboot Plus’ van het bedrijf voortzetten en een sterk, wendbaar en competitief Brussels Airlines bouwen dat bestand is tegen toekomstige tegenwind.’

De Duitse invloed bij de Belgische maatschappij wordt hiermee versterkt, want zowel de CEO als de COO en CFO hebben de Duitse nationaliteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20