Brussel verbiedt grote concerten, andere steden wachten af

Brussel schaft vanaf woensdag alle concerten met meer dan 1.000 toeschouwers over het hele gewest af. Daarmee is het de eerste die tegemoet komt aan de oproep van de federale regering.

Premier Sophie Wilmès stelde dinsdag enkele aanbevelingen om de verspreiding van het coronavirus covid-19 te beperken voor op een persconferentie. Een daarvan was om alle evenementen met meer dan 1.000 deelnemers af te schaffen. Het Brussels gewest is de eerste om die raad op te volgen.

Vanaf woensdag schrapt het alle concerten met meer dan 1.000 toeschouwers en dat tot 31 maart. Dat kan verlengd worden, mocht dat nodig zijn. Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) woensdag aan.

Compensatie

In Antwerpen zijn ze er nog niet uit. Burgemeester Bart De Wever laat aan het persagentschap Belga weten dat hij wacht op de uitkomst van overleg tussen gouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). ‘Ik ga geen evenementen verbieden op basis van een advies’, zegt hij. Hij ijvert ook voor een compensatiefonds voor de geleden economische schade als er toch dingen moeten afgeschaft worden.

De stad Gent heeft alvast voor één concertzaal een creatieve oplossing gevonden. In de Vooruit, waar normaal 1.100 mensen binnen kunnen, worden nu maar 950 mensen toegelaten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20