British Airways tilt maaltijden naar hoger niveau

Passagiers die bij British Airways in economy class vliegen, hebben voortaan keuze uit een menu samengesteld door sterrenchef Tom Kerridge.

Vergeet sponzige sandwiches aan boord van het vliegtuig. Zelfs wie in economy class vliegt met British Airways, heeft vanaf 20 januari de keuze uit het nieuwe ‘Speedbird Café Menu’, samengesteld door sterrenchef Tom Kerridge. De Britse chef-kok is eigenaar van The Hand & Flowers in Marlow, de allereerste pub in het Verenigd Koninkrijk die twee Michelinsterren op haar naam mag schrijven.

Op het Speedbird Café Menu staan Britse klassiekers, zoals de gekende steak and ale pie, naast gerechten met internationale allures zoals een kruidige vegetarische bloemkoolwrap met kikkererwten. ‘Groot-Brittannië is wereldwijd gekend omwille van het kwalitatieve vlees. Onze gerechten fungeren als ambassadeurs van de Britse keuken’, aldus Kerridge in een reactie. ‘Zelfs de broodjes aan boord zullen erg krokant en pittig smaken.’ Een brioche baguette met kip, spek en selder, bijvoorbeeld, of een broodje met een zachte chutney van brie met appel.

Wie zo’n maaltijd wil bestellen, zal dit van tevoren moeten plannen. Passagiers dienen bestellingen minstens 12 uur voor vertrek online door te geven, zodat er zeker genoeg voorraad aan boord is en anderzijds de afvalberg ingeperkt wordt. Het culinaire aanbod zal beschikbaar zijn voor alle passagiers die op de Euro Traveller-routes van British Airways vliegen. Wie het menu niet bestelt, krijgt standaard een flesje water en een snack, zoals een ontbijtreep of een zakje chips.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20