Braziliaanse president Bolsonaro test positief op corona

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is besmet met het coronavirus. Dat heeft het staatshoofd dinsdag bevestigd na een positieve test in een militair ziekenhuis in de hoofdstad Brasilia.

Bolsonaro heeft herhaaldelijk de impact van het virus geminimaliseerd, ook al is Brazilië één van de meest getroffen landen wereldwijd door het virus. Het land telt 1,6 miljoen bevestigde infecties, en meer dan 65.000 overlijdens als gevolg van het virus.

Het rechtse staatshoofd deed het virus altijd af als ‘een lichte griep’ en droeg op openbare optredens zelden een masker. Nu heeft Bolsonaro het dus zelf zitten. Volgens berichten in de media vertoonde het staatshoofd eerder al de kenmerkende symptomen: hij had koorts en pijn in het lichaam.

‘Kom niet te dicht’

Op maandag droeg hij, in tegenstelling tot zijn gewoonte, een masker en adviseerde een medewerker om niet te dicht bij hem te komen. Brazilië is momenteel een van de hot spots van de coronapandemie. Tot nu toe zijn in het grootste land van Latijns-Amerika 1,6 miljoen mensen aantoonbaar met het coronavirus besmet, 64.867 patiënten zijn eraan overleden.

Deskundigen zijn van mening dat de werkelijke cijfers nog aanzienlijk hoger zijn, want in Brazilië wordt maar heel weinig getest. De Braziliaanse regering heeft vanaf het begin de pandemie gebanaliseerd. President Bolsonaro verwees naar het coronavirus keer op keer als ‘lichte griep’ en verzette zich tegen beschermende maatregelen. Het staatshoofd vond de economische schade van een lockdown erger dan de pandemie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20