Het virus discrimineert niet: Trump, Trudeau en Bolsonaro blootgesteld

Voor verschillende wereldleiders kwam het virus de afgelopen dagen wel zeer dichtbij.

De Canadese premier Justin Trudeau en zijn vrouw Sophie Grégoire gaan in zelfopgelegde quarantaine, nadat zij positief testte voor het coronavirus. Vermoed wordt dat ze het besmet werd tijdens hun recente trip naar Groot-Brittanië. Trudeau zou op het moment van schrijven nog niet getest zijn.

Jair Bolsonaro, de president van Brazilië, wacht op zijn testresultaten nadat een van zijn assistenten geïnfecteerd bleek met SARS-CoV-2, zoals het nieuwe coronavirus officieel heet.

Beide Brazilianen waren een paar dagen geleden nog in Florida, waar ze handjes hebben geschud met Donald Trump en diens vice-president Mike Pence.

Daarnaast heeft Trump in de voorbije week trouwens handen geschud en tijd doorgebracht met verschillende republikeinse politici die nu in zelfisolatie gaan omdat ze op een Republikeinse conferentie nabij contact hadden met een drager van het virus.

Op die conferentie, die een broeihaard bleek en al verschillende besmettingen heeft veroorzaakt, waren Trump en Mike Pence trouwens de belangrijkste sprekers.

President Trump beweert echter dat hij zich nog niet laten testen heeft, en dat ook niet van plan is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20