Blokker-personeel bezorgt zelf pakjes door achterstand PostNL

De werknemers van de Nederlandse winkelketen Blokker gaan zelf pakjes rondbrengen. ‘Bezorgdiensten als PostNL lopen over en er staan nog 18.000 pakjes in ons magazijn’, klinkt het.

Nu ook in Nederland alle niet-essentiële winkels gesloten zijn, moet alles online besteld worden en geleverd worden. Het Nederlandse postbedrijf PostNL gaf eerder al aan dat het niet meer kon volgen en dat zal er sinds deze week niet op verbeterd zijn.

Omdat nu ook alle Blokker-medewerkers zonder werk zitten, vond het winkelbedrijf er niet beter op dan gewillig personeel in te zetten voor leveringen. Volgens de groep staan er ‘4.000 enthousiaste medewerkers’ klaar om de pakjes overal te lande te gaan verspreiden met de auto of fiets.

Mega World

Er zouden nog 18.000 pakjes klaarstaan in het distributiecentrum die nog niet zijn opgehaald door PostNL en daar komt de volgende weken ongetwijfeld nog een heel pak bij.

Blokker was tot vorig jaar ook actief in België, maar verkocht zijn winkels om zich volledig te concentreren op zijn thuismarkt. Het bedrijf werd in ons land overgenomen door de Nederlander Dirk Bron die er de discountformule Mega World van maakte. Acht maanden en een coronacrisis later staat het bedrijf echter al op de rand van het faillissement. Maandag doet de rechtbank uitspraak over een eventuele doorstart.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20