Na Bpost rekent ook PostNL extra kosten aan op piekmomenten

De Nederlandse postgroep PostNL rekent vanaf dit jaar een toeslag aan tijdens de eindejaarsperiode. Tussen 20 november en 31 december betalen webwinkels 25 cent extra per pakje, schrijft de vaksite Retailtrends.

Net als bij Bpost regent het ook bij PostNL pakketjes in de maanden november en december en de lockdown maakt die stroom er niet minder op. Er worden volgens PostNL tussen 20 november en 31 december twee keer zoveel pakketten als normaal verstuurd.

Daarvoor moet de postgroep extra personeel aanwerven en meer opslagruimte voorzien, wat allemaal geld kost. ‘Daarom vragen we deze toeslag’, klinkt het bij het bedrijf.

Bpost

De extra kosten zijn volledig voor de bedrijven die pakketjes versturen, particulieren moeten hem niet betalen. Dat is vergelijkbaar met een maatregel die Bpost in ons land al enkele jaren neemt. Tussen 27 november, Black Friday, en kerstavond betalen alle handelaars 1 euro extra.

Er was de afgelopen dagen wat onrust ontstaan rond Bpost. Het bedrijf had aangekondigd dat 5 procent van de pakjes in een afhaalpunt zou worden achtergelaten en dat de ontvangers ze daar zelf zouden moeten gaan halen.

Na een hoop protest kwam Bpost daar maandag op terug. De pakjes zullen nog steeds vijf dagen in het afhaalpunt liggen, maar als ze dan nog niet geleverd zijn worden ze toch nog naar uw huis gebracht. Aan de toeslag verandert niets. Volgens een woordvoerster was die al onderhandeld bij het ondertekenen van de contracten vorig jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20