Blokker dan toch niet geïnteresseerd in Hema

Het moederbedrijf van Blokker, Mirage Retail Group, heeft geen bod gedaan op Hema voor de deadline afliep. Nochtans had het een maand geleden aangegeven dat het Hema wou overnemen.

Waarom Mirage nu van gedacht veranderd is, wil het bedrijf niet kwijt: ‘Gezien het proces nog bezig is, doen wij geen andere mededelingen’, klinkt het in een persbericht. De groep wenst ‘de medewerkers van Hema veel succes bij het vinden van een nieuwe eigenaar’.

Hema, dat sinds vorige maand in handen is van zijn schuldeisers, is op zoek naar een nieuwe eigenaar en zette daarvoor een procedure in gang. Blokker toonde zich meteen geïnteresseerd. Een maand later heeft het bedrijf zich dus bedacht.

Schuldeisers

Mogelijke kandidaat-overnemers zijn nu nog Ahold Delhaize, de Amerikaanse investeringsgroep Parcom of een samenwerking van de burgerinitiatieven HouDeHema en WeLoveHema, die een maand geleden de handen in elkaar sloegen en samen een bod deden.

Hema zit al langer in slechte papieren en de coronacrisis heeft daar geen goed aan gedaan. Na lang onderhandelen is het bedrijf sinds vorige maand in handen van de schuldeisers, die eigenaar Marcel Boekhoorn naar de uitgang stuurden en het bedrijf nu proberen door te verkopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20