Binance trekt handen af van overname FTX

De wereldwijde cryptogigant Binance heeft besloten om de in opspraak geraakte exchange voor digitale activa FTX niet over te nemen. In een reeks tweets legt Binance uit waarom het snel heeft besloten de deal niet door te zetten.

” Aanvankelijk hoopten wij de klanten van FTX te kunnen ondersteunen om liquiditeit te verschaffen, maar de problemen liggen buiten onze controle of ons vermogen om te helpen.”

“Telkens wanneer een grote speler in een sector failliet gaat, heeft de consument daaronder te lijden. We hebben de afgelopen jaren gezien dat het crypto ecosysteem veerkrachtiger wordt en we geloven dat uitschieters die misbruik maken van gebruikersgeld op termijn door de vrije markt worden uitgeroeid.

Naarmate er regelgevingskaders worden ontwikkeld en de sector blijft evolueren naar meer decentralisatie, zal het ecosysteem sterker worden.”

De belegerde beurs FTX is het geesteskind van Sam Bankman-Fried (foto), de crypto-celebrity die, met een fortuin van 22,5 miljard dollar, vorig jaar door het leven ging als ‘s werelds rijkste 29-jarige. 

Maar FTX vecht tegen wat het heeft omschreven als een “liquiditeitskrapte” na een stroom van speculaties dat de beurs veel te zwaar leunt op holdings in FTX Token (FTT).

Op maandag zei Binance CEO Changpeng Zhao dat zijn bedrijf een niet-bindende overeenkomst had getekend om FTX over te nemen, in afwachting van een volledige herziening van de balans van het bedrijf.

Volgens een rapport van Bloomberg onderzoeken zowel de US Securities Exchange Commission als de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) nu hoe FTX zich bezighield met zijn handelsonderneming Alameda Research en zijn in de VS gevestigde uitwisselingsplatform FTX.US.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.