Binance buigt voor toezichthouders en stopt met cryptovaluta-derivaten voor Australische klanten

Crypto exchange Binance stopt in december met het aanbod van crypto-derivatenproducten voor zijn klanten in Australië. Het is de laatste poging van de beurs om toezichthouders tevreden te stellen, schrijft Business Insider.

Waarom is dit belangrijk?

De cryptobeurs Binance, de grootste ter wereld op basis van handelsvolume, probeert overeind te blijven terwijl ze door toezichthouders wereldwijd onder de loep wordt genomen. De ontwikkelingen rond Binance zijn een interessante casestudy van crypto-regulering: de exchange verhandelde immers al cryptomunten toen geen enkel soortgelijk platform onder iets van regulering stond. Nu noteren onder meer rivalen Coinbase aandelen op de New Yorkse beurs, terwijl ook Kraken een beursgang voorbereidt. Binance is altijd een beetje in de sfeer van het Wilde Westen blijven hangen, zoals SEC-voorzitter Gary Gensler zijn visie op de cryptomarkt verwoordt.

Vanaf vrijdag hebben Australische gebruikers 90 dagen de tijd om hun posities in futures, opties en leveraged producten op het platform van Binance af te bouwen of te verlaten, zei de cryptobeurs dinsdag.

Australische gebruikers van de cryptobeurs zullen niet in staat zijn om zelf in hun derivatenposities te snoeien of ze te verlaten na 23 december, wanneer alle nog openstaande posities zullen worden gesloten.

In augustus vertelde Binance aan Australische klanten al dat ze niet langer nieuwe rekeningen konden openen voor opties, margeproducten en leveraged tokens, slechts enkele weken na het beperken van nieuwe futures-rekeningen.

Toezichthouders

“Binance verwelkomt ontwikkelingen in het regelgevend kader van onze industrie, omdat ze kansen bieden voor de marktspelers om meer samenwerking te hebben met de toezichthouders,” zei het in een verklaring.

“We zijn toegewijd om constructief mee te werken aan beleidsvorming die elke gebruiker ten goede wil komen,” voegde het eraan toe.

De crypto exchange heeft te maken gehad met druk van toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Canada, Japan, Duitsland en elders. Vaak zijn verboden opgelegd op bepaalde handelsactiviteiten. Het platform is ook het doelwit van een diepgaand onderzoek in de VS, waar de Commodity Futures Trading Commission Binance onder de loep neemt vanwege handel met voorkennis.

Binance zei in juli dat het alles in het werk zou stellen om te voldoen aan de lokale regelgeving en overal een vergunning te krijgen om te opereren. Het heeft de handel in cryptovaluta’s in Singaporese dollars op zijn platform gesloten en is gestopt met het aanbieden van crypto-derivaten in Brazilië.

Lees ook: 5 zaken die je moet weten over cryptomiljardair en Binance-oprichter Zhao ‘CZ’ Changpeng

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20