Bill Gates maakt 37 miljard euro vrij voor strijd tegen coronavirus

Bill Gates, de costichter van Microsoft, gaat alle middelen van zijn stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

In dat fonds zit ruim 40 miljard dollar (37 miljard euro). Dat geld wordt normaal gesproken verdeeld over de bestrijding van verschillende ziektes, zoals hiv, polio en malaria. Maar daar wordt het nu weggehaald, zegt Gates in een interview met de Financial Times.

‘Je gaat economieën krijgen met jarenlang sterk beperkte activiteit’, zegt de ondernemer-filantroop. ‘Dat gaat tientallen biljoenen dollars kosten. Onze organisatie was gefocust op het uitbannen van hiv, malaria en polio, en dat hebben we nu hiernaartoe verschoven.’

Trump

Gates nam het ook op voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de WHO niet adequaat heeft gehandeld in de coronacrisis. ‘De WHO is heel erg belangrijk en zou eigenlijk extra steun moeten krijgen om haar rol te vervullen tijdens deze epidemie’, zegt Gates. Hij zei niet te geloven dat Trump daadwerkelijk de financiële steun aan de WHO zal intrekken, zoals hij heeft gedreigd.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20