Biden debuteert op TikTok ondanks eerdere kritiek

In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen van 2024 haalt president Joe Biden alle troeven uit de kast met een verrassende zet. Zo maakte de inmiddels 81-jarige president nu zijn TikTok-debuut op het campagne-account @bidenhq. In een video van 26 seconden spreekt Biden zich uit over allerlei topics rond de Super Bowl.

De TikTok begint met een speelse vraag over zijn voorkeur tussen de finalisten van de Super Bowl“Chiefs or Niners?” De San Francisco 49’ers en Kansas City Chiefs namen het zondag tegen elkaar op in Las Vegas. Biden antwoordt hierop met een humoristische noot: “Moeilijk te kiezen, maar als ik niet zeg dat ik voor ‘The Eagles’ ben, slaap ik vanavond alleen. My wife is a Philly girl.”

Biden heeft het verder in de video over een samenzweringstheorie waarbij de Kansas Chiefs sowieso de finale zouden winnen om de wedstrijd te manipuleren in het voordeel van popster Taylor Swift, die date met de sterspeler van de Kansas City Chiefs, Travis Kelce. Met een vleugje humor lacht hij de vraag weg: “Ik zou in de problemen komen als ik het je zou vertellen.”

Biden of Trump?

De video eindigt met de vraag wie hij het liefst heeft: zichzelf of de Republikeinse koploper Donald Trump. “Maak je een grap?”, lacht hij. “Biden.”

Ondanks eerdere kritiek op TikTok van de overheid omdat de app een propagandamiddel zou zijn voor China, maakt Biden nu gretig gebruik van de invloed van het platform. Een ideale manier om het jonge publiek te bereiken, wellicht.

Of een manier om de uitspraken van vorige week te doen vergeten, of het ophefmakende rapport van anklager Robert Hur, die Biden als “een oude man met een slecht geheugen” omschreef? Al ontkende Biden de geheugenproblemen meteen.

Bekijk hier de video op TikTok:

Meer