Bezorgdheden over de Chinese vastgoedmarkt duwen beurs van Hongkong in een berenmarkt

Evergrande, een Chinese vastgoedreus, heeft in de Verenigde Staten het faillissement aangevraagd. Daardoor steken bezorgdheden over de Chinese vastgoedmarkt opnieuw de kop op. Hang Seng index, de benchmark voor de beurs in Hongkong, bevindt zich in een berenmarkt.

Waarom is dit belangrijk?

Evergrande zit al twee jaar in de problemen, maar heeft nu in de VS bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd. Zowel in China als in het Westen geven de aandelenmarkten daardoor terrein prijs.

In het nieuws: Evergrande, de projectontwikkelaar met de grootste schuldenlast op aarde, heeft donderdag het faillissement aangevraagd in de VS. De vastgoedgigant heeft daarbij een beroep gedaan op Hoofdstuk 15 van de Amerikaanse faillissementswetgeving. Hoofdstuk 15 beschermt bedrijven uit het buitenland met activa in de VS die herstructureringen ondergaan tegen Amerikaanse schuldeisers.

  • De aankondiging van Evergrande zet de beurzen onder druk. De Hang Seng Index heeft de Chinese hande
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer