Nvidia is momenteel het derde grootste Amerikaanse beursbedrijf

De chipgigant Nvidia blijft het goed doen op de beurs. Sinds begin dit jaar is de marktwaarde met zo’n 50 procent toegenomen. De chipproducent is op dit moment het derde grootste Amerikaanse beursbedrijf.

In het nieuws: De marktwaarde van Nvidia bedraagt momenteel 1.820 miljard dollar.

  • Daarmee stoot de chipproducent Alphabet, het moederbedrijf van Google, uit de top 3 van de meest waardevolle Amerikaanse beursbedrijven. Enkele dagen geleden moest Amazon – die nu op vijfde plaats staat – ook al Nvidia laten voorgaan.
  • Enkel Apple en Microsoft doen het nog beter dan Nvidia. Die twee techreuzen hebben een beurswaarde van respectievelijk 2.830 miljard en 3.020 miljard dollar.

Details: AI spreekt tot de verbeelding van de beleggers.

  • Sinds de lancering van de AI-bot ChatGPT doen nagenoeg alle bedrijven die een link met Artificiële intelligentie hebben het goed op de beurs. Als chipproducent speelt Nvidia daarbij een belangrijke rol. Zonder chips is er immers geen AI. De gigant heeft ongeveer 80 procent van de high-end AI-chipmarkt in handen, meldt het persagentschap Reuters.
  • Nvidia maakt op 21 februari de kwartaalresultaten bekend. Zal het bedrijf de verwachtingen van de beleggers kunnen inlossen? Die zijn alvast hooggespannen. Sinds begin dit jaar is de koers al met 50 procent gestegen. In vergelijking met een jaar eerder is er zelfs sprake van een toename met maar liefst 215 procent.
  • De andere techgiganten hebben tot nu toe minder goed gepresteerd op de beurzen. De koerswinst voor bijvoorbeeld Alphabet bedraagt momenteel slechts 5 procent in vergelijking met de start van 2024.
Meer