Trump praat aandelenkoers AB InBev naar omhoog

De biergigant AB InBev heeft de handelsdag ruim 4 procent hoger afgesloten. Het beursbedrijf heeft die opmerkelijke koersstijging voornamelijk te danken aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

In het nieuws: AB InBev won vandaag 4,25 procent. Dat is de sterkste stijging sinds 31 oktober.

  • Die koerswinst komt er nadat Trump de Amerikanen via zijn socialemediakanaal Truth Social de Amerikanen opriep om Bud Light, één van de sterkhouders van de biergigant in de VS, een nieuwe kans te geven.
    • Veel bierdrinkers aan de overkant van de Atlantische hebben het merk de rug toegekeerd na een opmerkelijke reclamecampagne met transgenderster Dylan Mulvaney.
    • De impact daarvan was niet te onderschatten. De verkoopvolumes daalden en Bud Light verloor het marktleiderschap aan de concurrent Modelo Especial.

Details: Trump roept op om de boycot te staken.

  • “De advertentie van Bud Light was een fout van epische proporties, en daarvoor is een zeer grote prijs betaald, maar AB InBev is geen woke bedrijf”, schreef Trump op Truth Social. “Anheuser-Busch is een geweldig Amerikaans merk dat misschien een tweede kans verdient? Wat denkt u? Misschien moeten we in plaats daarvan achter de bedrijven aan die Amerika willen vernietigen!”
  • “Anheuser-Busch geeft 700 miljoen dollar per jaar uit aan onze geweldige boeren, geeft werk aan 65.000 Amerikanen, onder wie 1.500 oorlogsveteranen, en verstrekt studiebeurzen”, aldus de Republikeinse presidentskandidaat.”
  • De boodschap van Trump komt er net op het moment dat AB InBev-lobbyist Jeff Miller volgende maand een fondsenwerving voor de voormalige president organiseert, waarbij sommige kaartjes 10.000 dollar per stuk kosten.
Meer