Bezoekers World Cup Qatar kunnen op een cruiseschip overnachten

De grote internationale sportevenementen lijken voor de cruisesector een nieuwe bron van inkomsten te kunnen worden. Eerder al bekeken de Japanse autoriteiten de mogelijkheid om cruiseschepen volgend jaar tijdens de Olympische Spelen van Tokio als tijdelijke hotelaccommodatie in te zetten. Nu heeft ook Qatar gemeld tijdens de Fifa World Cup over drie jaar twee schepen van de Zwitserse rederij MSC Cruises te zullen gebruiken om bezoekers aan het evenement te kunnen herbergen.

‘MSC Cruises zal in de haven van Doha twee schepen aanmeren,’ verduidelijkte Yasir Al Jamal, voorzitter van het lokale organisatiecomité van het wereldkampioenschap voetbal. ‘Daardoor zal de hotelaccommodatie van de stad tijdelijk met vierduizend bijkomende bedden kunnen worden opgevoerd.’

Tekort

Een dreigend gebrek aan geschikte accommodatie was een van de grote kritieken die bij de toewijzing van het evenement aan Qatar naar voor was gekomen.

De Fifa eist dat een organisator tijdens het wereldkampioenschap honderdduizend hotelkamers ter beschikking kan stellen. ‘De drijvende accommodatie vormt van die plannen een belangrijke pijler,’ betoogt Al Jamal.

Qatar is het kleinste land dat ooit de organisatie van de Fifa World Cup toegewezen heeft gekregen. Het emiraat, een natie met 2,6 miljoen inwoners, verwacht tijdens het evenement meer dan een miljoen buitenlandse bezoekers. Tijdens de groepsfase, wanneer alle tweeëndertig geselecteerde teams actief zullen zijn, rekenen de autoriteiten op ongeveer 160.000 toeristen per dag.

Vloeibaar gas

De Zwitserse rederij gaf aan de MSC Europa en de MSC Poesia naar Doha te zullen sturen. De MSC Europa zal op dat ogenblik pas in de vaart zijn. Het schip wordt momenteel gebouwd op de scheepswerven van de Chantiers de l’Atlantique in de Franse stad Saint-Nazaire.

De MSC Europa wordt het eerste schip van de cruiserederij dat vloeibaar aardgas als brandstof gebruikt. ‘Aardgas is momenteel de meest duurzame brandstof die de scheepvaart kan inzetten,’ aldus de rederij. ‘Hierdoor kunnen de emissies in Doha tot een minimum worden beperkt.’

Naast de onshore en offshore hotelaccommodatie zal Qatar de bezoekers herbergen in appartementen en speciale supportersdorpen in de woestijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20