‘Beter en eleganter dan Twitter’: dit is Trumps ‘nieuwste’ communicatievondst

In een optreden in de show van Trump-acoliet Sean Hannity op Fox News, zei de vorige president van de VS dat hij geen spijt heeft van zijn verbanning van het sociale netwerk Twitter. Alvorens eraan toe te voegen dat hij zijn ‘nieuwe’ communicatiemiddel doeltreffender en eleganter vond dan Twitter. Wat is dat blitse communicatiemedium waar hij het over had? Het persbericht.

‘Ik breng mijn nieuws naar buiten via persberichten’, zei de voormalige president van de VS, wiens grappen over de pers de geschiedenis zijn ingegaan. ‘Elke keer als ik een verklaring afleg, gaat die overal heen. Het is beter dan Twitter, en veel eleganter. Trouwens, Twitter is saai geworden.’

Twitter’s redder

Want volgens Donald Trump was het succes van het sociale netwerk met de blauwe vogel in de afgelopen jaren grotendeels te danken aan zijn persoon.

‘Toen ik voor het eerst op Twitter kwam, jaren geleden, was het een concept, een platform dat leek te mislukken,’ zei hij. ‘Toen werd het spannend. En om eerlijk te zijn, denk ik dat dit voor een groot deel aan mij te wijten is.’

Maar nu hij onder dwang het sociale netwerk heeft verlaten, is het weer ‘saai’ en ‘het is niet goed meer’.

Een nieuw sociaal netwerk

Tenslotte maakte de Amerikaanse miljardair ook een opmerking over een project voor een nieuw sociaal netwerk dat hij onlangs had aangekondigd te lanceren. Zonder een lanceringsdatum te noemen, bevestigde Donald Trump dat het ‘nieuwe’ netwerk gebaseerd zou zijn op een bestaand platform.

De Republikein zei ook dat kandidaten van zijn partij voor de Senaatsverkiezingen ‘sterk’ moeten zijn, zodat ze niet ‘door Amazon en Google gedomineerd kunnen worden’. Hij liet zich uit over onder meer Wisconsin-senator Ron Johnson (positief) en Kentucky-senator Mitch McConnell (eerder negatief). (mah)

Lees ook:

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20