Betaalbedrijf Klarna van Snoop Dogg draait voor het eerst verlies

Betaalbedrijf Klarna, dat met rapper Snoop Dogg een bekende aandeelhouder aan boord heeft, sloot 2019 af met verlies. Dat gebeurt voor het eerst in de geschiedenis van de Zweedse unicorn.

Toegegeven, helemaal onverwacht komt het nieuws niet. Toen half december bekend raakte dat Klarna een beursgang overweegt in de Verenigde Staten, gaven de initiatiefnemers al aan dat het bedrijf in het rood zou gaan. Nu blijkt dat het om een verlies van 113 miljoen dollar gaat, op een omzet van 739 miljoen dollar (+31 procent).

De reden voor het verlies ligt bij de investeringen in een onderzoekscentrum in Berlijn en de groeistrategie in de Verenigde Staten. Verder plant de PayPal-uitdager ook uitbreiding naar ‘een aantal nieuwe markten’. Volgens een woordvoerder is het Zweedse bedrijf over het algemeen ‘zeer gezond’ en kent het een ‘sterke groei’ in transacties en inkomsten.

Beloftevolle fintech-speler

Klarna zag het levenslicht in 2005 en profileert zich als online betalingsverwerker. Het bedrijf helpt online winkels in 14 landen bij hun transacties, waaronder ook in België. Vorig jaar werd het, na een investeringsronde van 460 miljoen dollar, gewaardeerd op 5,5 miljard dollar. Samen met digitale bank Revolut geldt Klarna als één van de meest beloftevolle fintech-bedrijfjes in Europa.

Calvin Broadus, dat is de echte naam van Snoop Dogg, heeft via zijn investeringsfonds Casa Verde Capital een aandeel in Klarna. Hij leerde het bedrijf kennen toen het nog ‘maar’ 2,3 miljard dollar waard was en hij meespeelde in reclamespotjes ervan. Ook de Zweedse confectiegigant Hennes & Mauritz (H&M) behoort tot de investeerders.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20