Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 22 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Betaalbedrijf Klarna van Snoop Dogg overweegt beursgang

Logo Business AM
Business

13/12/2019 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Snoop Dogg - Isopix

PayPal-uitdager Klarna overweegt een beursgang in de Verenigde Staten. Het Zweedse fintechbedrijfje kreeg vooral naamsbekendheid dankzij een bekende aandeelhouder: rapper Snoop Dogg.

Klarna zag het levenslicht in 2005 en profileert zich als online betalingsverwerker. Het bedrijf helpt online winkels in 14 landen bij hun transacties, waaronder ook België. Duitsland is nu nog de grootste markt voor Klarna, daarna volgen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Op die laatste markt kan het fintechbedrijf jaarlijks 6 miljoen klanten toevoegen.

5,5 miljard dollar

Hoewel het betaalbedrijf van oorsprong Zweeds is, overweegt Klarna om naar de beurs van New York te trekken. ‘In de Verenigde Staten begrijpen ze technologiebedrijven als het onze beter én het land kan over één tot twee jaar de titel van grootste markt overnemen’, vertelt topman Sebastian Siemiatkowski aan persagentschap Bloomberg.

Zover is het vooralsnog niet. Klarna gaat in de nabije toekomst een kapitaalronde onder private investeerders houden. In augustus deed het betaalbedrijf dat ook al eens, waarna het een waarde van 5,5 miljard dollar opgeplakt kreeg. Fijn nieuws, onder andere voor bekende aandeelhouder Snoop Dogg.

Naar 500 personeelsleden

Calvin Broadus, dat is de echte naam van Snoop Dogg, heeft via zijn investeringsfonds Casa Verde Capital een aandeel in Klarna. Hij leerde het bedrijf kennen toen het nog ‘maar’ 2,3 miljard dollar waard was en hij meespeelde in reclamespotjes ervan. Het is nog altijd niet duidelijk hoe groot het belang van Snoop Dogg in Klarna is.

‘Smoooth’ Dogg steunt de Zweden van Klarna.

De Zweden hebben ook stevige toekomstplannen. Klarna wil zijn team in Berlijn bijvoorbeeld verdubbeld zien tot 500 personeelsleden. Vorig jaar liep de omzet van Klarna op tot 26 miljard euro, met een winst van ruim 9 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht Klarna een nettoverlies, als gevolg van de investeringen in de Verenigde Staten.

Source: Bloomberg


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij