Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 07 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Britse digitale bank Revolut haalt 500 miljoen dollar op

Logo Business AM
Business

25/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Isopix

De Britse fintechstart-up Revolut heeft 500 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf wordt nu op 5,5 miljard dollar gewaardeerd.

TCV, dat ook bij de eerste investeerders van Facebook en Netflix zat, steekt geld in Revolut. Ook bestaande investeerders zoals Ribbit Capital en Lakestar vergroten hun investering.

Drievoudige waardering

Dat wil zeggen dat de waarde van Revolut verdrievoudigd is ten opzichte van april 2018. Toen waardeerden de investeerders Revolut op 1,7 miljard euro. Revolut haalde in de laatste ronde 836 miljoen dollar op.

Volgens analisten van CB Insights is Revolut nu een van de belangrijkste fintechstart-ups in Europa.

De digitale bank Revolut bestaat sinds 2015. Ze werd populair omdat gebruikers geld konden spenderen in het buitenland zonder daar zware transactiekosten op te betalen. Het is een van de weinige volledig online banken die zonder kantoren werkt.

De app van Revolut heeft intussen wel wat evoluties doorstaan. Zo kan u er cryptocurrency en aandelen op verhandelen en zijn er nu ook andere spaarformules. Revolut heeft 10 miljoen gebruikers, in 2019 tekende de bank een groei van 150 procent op.

Volgende halte: Amerika

In 2018 kreeg de bank een licentie voor bankieren in Litouwen. Toch gaan ook veel transacties via het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn de voorwaarden voor elektronisch geld soepeler. Revolut is ook op zoek naar een tweede Europese bestemming, vermoedelijk wordt dat Ierland.

Uiteraard staat ook de VS op het programma. De nieuwe kapitaalinjectie is vooral daarom belangrijk. Buiten Europa heeft Revolut klanten in Australië en Singapore, maar de Verenigde Staten bleken toch moeilijker om door te breken. Dat blijkt vooral een kwestie van red tape te zijn. Toch wil Revolut nu de oversteek maken in de eerste helft van 2020.

In eerste instantie moet Revolut echter het bestaande netwerk versterken. De bank mikt vooral op winstgevendheid. Dat is muziek in de oren van de investeerders: het verlies van Revolut verdubbelde in 2018. Het heeft 2.000 personeelsleden in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn twee Belgische kantoren in Brussel en Antwerpen.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks