Betaalbedrijf Klarna, met Snoop Dogg als aandeelhouder, ziet waarde in 1 jaar verdubbelen tot 10,65 miljard dollar

Betaalbedrijf Klarna, dat met rapper Snoop Dogg een bekende aandeelhouder aan boord heeft, blijft een beursgang overwegen in de komende één of twee jaar. Dankzij de laatste financieringsronde is de Zweedse unicorn nu dubbel zoveel waard als één jaar geleden.

Het bedrijf zag het levenslicht in 2005 en profileert zich als online betalingsverwerker. Klarna staat online winkels in 17 landen bij om hun transacties af te handelen. Vorig jaar was Duitsland de grootste markt voor het bedrijf, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Samen met digitale bank Revolut geldt het als één van de meest beloftevolle fintech-bedrijfjes in Europa.

Frankrijk?

Vorig jaar werd Klarna, na een investeringsronde van 460 miljoen dollar, gewaardeerd op 5,5 miljard dollar. Nu heeft Klarna opnieuw een kapitaalronde achter de rug, waarbij 650 miljoen euro opgehaald werd. Onder meer het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC, de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock en HMI Capital zijn geldschieters in wat geldt als het hoogst gewaardeerde fintechbedrijf ter wereld.

De waarde van het betaalbedrijf ligt nu op 10,65 miljard dollar. Oprichter en topman Sebastian Siemiatkowski omschrijft de laatste financieringsronde in een interview met het Amerikaanse persagentschap Bloomberg als ‘een grote kans om het aanbod voor onze consumenten verder uit te bouwen’. Klarna loert nu naar uitbreiding in Frankrijk, nadat ons land net voor de zomer aan de beurt was.

Afrekenen in België

Sinds 18 juni is het in België mogelijk om met Klarna af te rekenen bij winkelketen AS Adventure en de Zweedse confectiegigant H&M. ‘Op onze andere markten hebben we partnerschappen met Zara, Ikea, Superdry, Abercrombie, Hollister, Adidas, Nike, Samsung, Sonos, Ray-Ban’, zei directeur Wilko Klaassen toen. ‘Het is kwestie van weken of hoogstens maanden voor deze merken ook in België beschikbaar zullen zijn.’

Calvin Broadus, dat is de echte naam van Snoop Dogg, heeft via zijn investeringsfonds Casa Verde Capital een aandeel in Klarna. Hij leerde het bedrijf kennen toen het nog ‘maar’ 2,3 miljard dollar waard was en hij meespeelde in reclamespotjes ervan. Ook de Zweedse confectiegigant Hennes & Mauritz (H&M) behoort tot de investeerders.

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20