Beste cruiseschepen ter wereld verkozen

Zin in een retraite op het water, dan kijkt u best even naar de winnaars van de Cruise Critic’s awards.

In 2019 is Viking Cruises de absolute winnaar onder de cruiseliners. Viking Cruises won beste extra’s, beste wellness en beste waarde voor uw geld.

Go-karts en VR

In de categorie nieuwe cruises is de Norwegian Encore echter het beste nieuwe schip. ‘Van een go-karttrack en VR-simulators, tot twintig restaurants en een dubbeldekse ontspanningsruimte voor volwassenen, er is iets aan boord voor iedereen’, zegt de organisatie. ‘Het schip is geen totaal nieuw concept, maar de eigenaars hebben gezien wat werkte op de vorige schepen en hebben dat geperfectioneerd op de Norwegian Encore’.

Neem hier alvast een kijkje naar het schip:

Er zijn prijzen uitgedeeld in drie grote categorieën: oceaancruises, luxe-oceaancruises en riviercruises. Die laatste zijn vooral in de Verenigde Staten erg populair.

De allerbeste luxeoceaancruise is er eentje die ongetwijfeld op uw bucket list past. Scenic Eclipse, het beste schip, neemt u namelijk mee op ontdekkingsreis naar de pinguïns. Op een ‘zessterrencruise’ krijgt u helikopterritjes, antarcticaverkenningen en een all-inclusieve trip.

Disney

Geen verrassing: voor familie-entertainment moet u bijna exclusief bij Disney zijn. Zowel hun oceanliners als hun rivierboten scoorden top in de familie-categorie. Dat is ook al meteen het vierde jaar op rij.

Op een Disney-cruise is er natuurlijk vooral aandacht voor de kleinsten. Toch zijn er ook veel Disney-cruises die volwassenen aantrekken. Zij vallen voor de magische sfeer die het huis van de muis op hun schepen ook behoudt.

Wie op zoek gaat naar betrouwbare luxe, kan volgens de Critic’s choice terecht bij Crystal Cruises, zij kaapten als maatschappij de prijs voor beste luxeliners weg. Voor het toppunt van romantiek moet u dan weer bij SeaDream zijn. Dat zijn boetiekschepen, kleinere cruises dus. de intimiteit daarvan is volgens de jury doorslaggevend voor een romantisch weekje uit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20