Beschoot Oekraïne opnieuw een luchtmachtbasis op de Krim?

Oekraïne slaagt er telkens weer in doelwitten te raken die eigenlijk buiten het bereik van de eigen raketten liggen. Nu zou de luchtmachtbasis van Dzjankoj op de Krim geraakt zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Oekraïne zweert er heilig bij dat de Krim vroeg of laat terug Oekraïens grondgebied wordt. Ondertussen gebruikt Rusland de luchtmachtbasissen op het schiereiland om de Oekraïense linies te bestoken met vliegtuigen- en helikoptergeschut. Op het schiereiland wanen de Russen zich onaantastbaar, ver buiten het bereik van de Oekraïense raketten. Maar niets is minder waar.

In het nieuws: Heeft Oekraïne de luchtmachtbasis van Dzjankoj geraakt?

  • Volgens geruchten, verspreid door verschillende Twitteraccounts die de oorlog op de voet volgen, vonden hevige explosies plaats in de buurt van Dzjankoj, een stad in het noorden van de Krim. Het Oekraïense Telegramkanaal Crimean Wind bericht over explosies op de nabijgelegen luchtmachtbasis. Op gedeelde video's vallen de explosies ook waar te nemen, al kan niet worden bevestigd of het om actuele feiten gaat.
  • "De
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer