Een Belg heeft op 31 augustus maar liefst 21 miljoen euro gewonnen met EuroMillions. Twee weken na die trekking heeft de winnaar zich nog niet aangemeld bij de Nationale Loterij. Er geldt weliswaar een deadline om de winsten op te eisen.
De jackpot op 31 augustus bedroeg maar liefst 63.644.284 euro. Doordat de Belg zijn prijzengeld moet delen met twee andere winnaars houdt hij nog welgeteld 21.214.762 euro over. Tot op heden staat het geld nog steeds geparkeerd bij de Nationale Loterij.
Deelname via een verkooppunt
Momenteel is er nog maar zeer weinig geweten over wie de winnaar is. Het enige dat de Nationale Loterij met zekerheid kan zeggen is dat de speler heeft deelgenomen aan de trekking via een verkooppunt. En dat maakt het net moeilijker om die persoon op te sporen.
Bij een online deelname worden kleine bedragen tot 500 euro op de geldrekening bij e-lotto gestort. Wie tussen 500 en 2.500 euro heeft gewonnen, krijgt het geld op zijn zichtrekening gestort. Bij grotere bedragen wordt gevraagd om contact op te nemen met de Nationale Loterij.
Wie via een verkooppunt speelt, moet zichzelf altijd kenbaar maken. Voor bedragen tot 2.000 euro kan je langsgaan bij je verkooppunt. Wie tussen 2.000 en 100.000 euro heeft gewonnen, kan het geld opeisen in een een Lottery Shop. Je maakt daarvoor best telefonisch een afspraak. Indien je een groter bedrag hebt gewonnen, word je verwacht op de hoofdzetel van de Nationale Loterij. Je dient daarvoor wel telefonisch een afspraak te maken.
20 weken
Hoe dan ook geldt er een deadline voor de winnaars. Zij hebben tot 20 weken na de trekking de tijd om zichzelf kenbaar te maken. “Het gebeurt soms dat iemand zich pas op het allerlaatste moment aandient”, liet Joke Vermoere, woordvoerder van de Nationale Loterij, dinsdagavond aan VTM Nieuws weten. “De winnaar is bijvoorbeeld op reis of moet alles nog wat laten bezinken.” Vermoere benadrukte daarbij dat er jaarlijks zo’n 5 miljoen euro aan lotterijwinsten niet wordt opgeëist.
Indien een speler zich na enkele weken niet kenbaar maakt, gaat de Nationale Loterij actief op zoek naar de winnaar. Ze doen dat bijvoorbeeld door een extra persbericht de wereld in te sturen. Als de winnaar in extremis niets laat weten, komt het geld in een pot voor speciale trekkingen terecht. “Op die manier wordt het geld opnieuw verdeeld onder de spelers”, aldus Vermoere. (mah)
Lees ook: