Belgische luxehamburgers van Be Burger beginnen aan veroveringstocht in Frankrijk

De Brusselse hamburgerketen BeBurger opende vorige week haar eerste buitenlandse vestiging, in het Franse Rijsel. Ook uitbreiding naar Vlaanderen staat op de agenda.

Met ketens als Be Burger, Ellis en Burger Republic is Brussel al een jaar of tien een walhalla voor ‘premium’ hamburgers. De menu’s lijken op die van de fastfoodketens, maar het gebruikte rundsvlees is van hoge kwaliteit en voor de andere ingrediënten en de dranken wordt zoveel mogelijk gezocht naar originele alternatieven voor de grootindustrie. De hippe restaurants werden een groot succes bij het jonge stedelijke volkje.

‘Belgisch’ buitenland

Be Burger, gesticht door selfmade ondernemer Sébastien de Messemaeker en chef Roland Debuyst, waagt nu met een eerste vestiging in Frankrijk zijn eerste stappen in het buitenland. Al wordt met het centrum van Rijsel vooralsnog voor een heel Belgisch aandoend buitenland gekozen. Slaat de formule aan bij Rijselaars, dan volgt een bijkomende opening in Noord-Frankrijk.

De restaurantketen is voorzichtiger geworden met uiten van haar expansie-ambities. Be Burger kondigde in 2016 een veertigtal vestigingen te willen openen tegen 2020, maar zo’n vaart liep het niet. De ketelt telt momenteel 7 restaurants in en rond Brussel. Volgens de website Made In komen er daar snel nog twee bij, in Brussel en het naburige Dilbeek. Maar ook in Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik en Charleroi is BeBurger op zoek naar nieuwe vestigingen, zo blijkt uit een oproep van de keten op LinkedIn.

Lees ook: Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20