Belgische baggeraar DEME bouwt 2 Schotse offshore windmolenparken

De Belgische baggeraar DEME mag 2 grote windprojecten gaan bouwen voor de kust van Schotland. Dat staat te lezen in een persbericht van Crown Estate Scotland maandag.

De twee projecten zaten in een veiling van 17 projecten van Scotwind waarbij er nu opties genomen kunnen worden op specifieke locaties. In totaal gaat het om een miljardenproject. DEME zal hiervan twee projecten mogen bouwen met een totale capaciteit van 2 keer 1008 megawatt.

Er moeten wel nog aansluitingen en vergunningen worden geregeld. DEME zal ook 38,7 miljoen pond (46,3 miljoen euro) aan optiepremies moeten betalen om de twee parken te mogen bouwen.

Grote stap richting hernieuwbare energie

Het Schotse overheidsbedrijf Crown Estate Scotland veilde maandag de 17 projecten op een totale oppervlakte van 7.000 vierkante kilometer voor de Schotse kust. De projecten hebben tezamen een vermogen van 25 gigawatt, wat een gigantische stap richting hernieuwbare energie betekent voor Schotland.

Momenteel is windenergie op zee in Schotland goed voor een capaciteit van ongeveer 1,9 gigawatt (GW). Daarbovenop wordt gewerkt aan een extra capaciteit van 8,4 GW.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.