Belgische audiospecialist Audiovalley haalt ex-Spotify’er aan boord

Het Belgische bedrijf Audiovalley, dat onder andere Winamp onder zijn hoede heeft, benoemt Brian Benedik tot strategisch adviseur. Benedik was tot vorig jaar verkoopsdirecteur bij Spotify en werkt nu voor ‘Pokémon Go’-maker Niantic.

Benedik zal volgens CEO en oprichter Alexandre Saboundjian vooral de verdere groei van Audiovalley in de VS en op de internationale markt ondersteunen.

Audiovalley werd in 2007 opgericht en is onder meer actief in België, Nederland, het VK, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, Duitsland en een deel van Noord-Amerika.

Reclameregie

In 2014 nam het bedrijf de audiospeler Winamp over, die vooral in de jaren 90 furore maakte en vorig jaar trok het naar de beurs. In 2020 sloot het bedrijf enkele mooie deals waaronder een contract met de Canadese streamingdienst Stingray om de reclame op zijn platform te regelen en een gelijkaardig akkoord met de Franse overheidsradio Radio France en zijn internationale evenknie France Médias Monde.

De resultaten van de groep, die twee weken geleden uitkwamen, zijn echter niet zo schitterend. De omzet ging het voorbije half jaar onder impuls van corona 11 procent lager en het bedrijf blijft verlieslatend. Al kon het zijn verlies wel licht beperken van 3,4 miljoen naar 3,3 miljoen euro.

Audible

Audiovalley belooft dat de afgesloten contracten in de tweede jaarhelft een omslag zullen bewerkstelligen en hoopt dat ook de aanwerving van Benedik daarvoor kan zorgen.

Brian Benedik heeft al een lange carrière in de audiowereld. Hij begon zijn carrière bij het Amerikaanse iHeartMedia als verkoopsdirecteur, stroomde in 2013 door naar de streamingdienst Spotify waar hij tot vorig jaar werkte en bekleedde dan nog enkele functies bij podcastplatform Audible en Sounder.fm. Sinds een maand neemt hij de marketing van Niantic, dat onder andere ‘Pokémon Go’ en de Harry Potter-variant ‘Wizard’s Unite’ ontwikkelde, op zich.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20