Belgisch familiebedrijf Puratos krijgt 1 miljard euro om duurzame chocolade te produceren

Het Belgische familiebedrijf Puratos, dat ingrediënten produceert voor bakkers, patissiers en chocolatiers, heeft een financiering van 1 miljard euro afgesloten met een groep privé-investeerders. De eerste schijf van de investeringen gaan naar het programma ‘Cacao-Trace’, dat zou helpen om de inkomsten van de cacaoboeren te verhogen.

“Via dat Cacao-Trace-programma helpt het bedrijf cacaoboeren hun inkomsten te verhogen dankzij de productie van chocolade met een betere smaak door fermentatie”, aldus het bedrijf. “Cacao-Trace focust op chocolade die beter smaakt en creëert zo waarde voor iedereen, van boer tot consument.”

Langetermijnfinanciering

“De duurzame financiering werd toegekend op een termijn van twintig jaar, wat zowel de langetermijnvisie van Puratos als van haar investeringspartners aantoont”, zegt Jean-Philippe Michaux, chief financial officer en hoofd van het duurzaamheidsstuurcomité bij Puratos.

“Als familiebedrijf denken we in generaties. Deze financiering zal ons helpen onze inspanningen te versnellen en de positieve impact voor de chocoladegemeenschappen verder te verbeteren. Het is ons engagement naar u en naar toekomstige generaties om nog vele jaren te genieten van de best smakende chocolade.”

“De langetermijnfinanciering zal de aankoop mogelijk maken van meer bonen met Cacao-Trace-certificering, rechtstreeks bij de boeren, wat de samenwerking met de lokale cacaogemeenschappen zal versterken”, aldus Puratos. “Ze zal ook worden gebruikt voor de bouw van tien centra voor de verwerking na de oogst en drie vermaallijnen in Centraal- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië, tussen nu en 2026.”

Chocoladebonus

Cacao-Trace wil boeren opleiden en hen helpen om cacaobonen van superieure kwaliteit te leveren. Het programma verhoogt hun inkomsten, dankzij een premiumprijs en een chocoladebonus van 0,10 euro per verkochte kilo chocolade.

De financiering die Puratos krijgt zal de aankoop van Cacao-Trace-gecertificeerde bonen van boeren ondersteunen, evenals de bouw van tien cacao post-harvest centra en drie cacaomaallijnen in Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Barings, een wereldwijde beheersmaatschappij, was de leidende account in de financiering.

Lees ook:

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20