Beleggersapp Robinhood heeft een nieuw opvallend streefdoel: beleggers 24/7 laten beleggen

De Amerikaanse beleggersapp Robinhood wil beleggers de kans geven om op ieder moment van de dag effecten te verhandelen. Met het oog op dat doel gaat de app in een eerste fase vier extra uren toevoegen aan de handelsdag, waardoor beleggers voor en na de sluiting van beurzen ook aandelen kunnen kopen en verkopen.

Beleggers bij Robinhood kunnen vandaag al buiten de openingsuren van de beurzen handelen. Tot op vandaag was het mogelijk om dertig minuten voor de start van de Amerikaanse handelsdag en twee uur na de sluiting aandelen te verhandelen. Die termijnen worden nu uitgebreid. Voortaan kunnen klanten bij Robinhood starten met handelen 2,5 uur voor de opening van de markten tot vier uur na het luiden van de sluitingsbel.

Beleggen buiten de reguliere handelsuren

Robinhood is niet in ons land beschikbaar. Gelukkig zijn er andere brokers die in ons land de optie aanbieden om voor- en nabeurs aandelen te kopen en verkopen. Dat is onder meer mogelijk bij Lynx, Mexem en Degiro.

Robinhood streeft er uiteindelijk naar om de klanten 24/7 aandelen te laten verhandelen. “Onze klanten vertellen ons vaak dat ze werken of druk bezig zijn tijdens de reguliere markturen, wat hun vermogen beperkt om te beleggen volgens hun eigen schema of om belangrijk marktnieuws te evalueren en erop te reageren,” zei Robinhood dinsdag in een blogbericht. “Onze nieuwe uitgebreide handelsuren voor aandelen zullen hen meer mogelijkheden geven om hun portefeuille te beheren op een voor hen geschikt moment, of dat nu ’s ochtends vroeg of ’s avonds is.”

Hobbelig parcours Robinhood

Robinhood is een beleggersapp die zeker niet onbesproken is. De app was vorig jaar zeer populair bij particuliere beleggers die zich op de meme-aandelen, waaronder GameStop en AMC Entertainment, hadden gestort. Het team achter de beleggersapp had zelfs even beslist om de handel in die aandelen tijdelijk aan banden te leggen wegens de ongeziene impact op de beurzen.

Enkele maanden na de befaamde short squeeze van GameStop en AMC Entertainment besliste Robinhood om naar de beurs te trekken. De beursgang is tot nu toe geen succes geweest. Tijdens de eerste week na de beursintroductie was het aandeel ruim 50 procent hoger geschoten tot zo’n 55 dollar. Sindsdien zit de koers in een neerwaartse spiraal. Op dit momenteel betaal je iets meer dan 15 dollar voor een aandeel van Robinhood. De oprichter en CEO van beleggingsfonds Ark Invest Cathie Wood is één van de bekendste beleggers met aandelen van Robinhood in haar fonds.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20