“Beleggers beginnen te beseffen dat gratis beleggen niet bestaat”

Meer en meer prijsbrekers betreden de Belgische beleggerswereld. Zij proberen nieuwe klanten aan zich te binden door uit te pakken met scherpe tarieven. Jari Curé, Teamleader Sales Belgium & France bij de broker Lynx, merkt in een gesprek met Business AM op dat beleggers niet langer uitsluitend kijken naar de kostenstructuur. “Kwaliteitscriteria worden almaar belangrijker”, klinkt het.Details: Beleggen wint aan populariteit. Dat is onder meer het gevolg van de lage spaartarieven het voorbije decennium. Het zal dan ook niemand verbazen dat daardoor het aantal brokers in ons land is toegenomen. Zij pakken doorgaans uit met tarieven die fors lager liggen dan die van de traditionele spelers.

  • Curé bevestigt dat de kostenstructuur voor beleggers lange tijd een zeer belangrijk criterium was, maar volgens hem is er nu sprake van een gedragswijziging. “Ze hebben nu meer en meer aandacht voor kwaliteitscriteria”, zegt hij tegenover The Morning Drive van Business AM. “Ze beginnen te beseffen dat gratis beleggen niet bestaat. Zo werken sommige prijsbrekers met verborgen kosten.”
  • Voorts hechten beleggers meer belang aan het drieletterwoord ESG. Dat staat voor environment (het milieu), Social (de mens en maatschappij) en Governance (behoorlijk bestuur). Op basis van die criteria krijgen bedrijven een ESG-score. Zo kunnen beleggers nagaan in welke mate ze duurzaam en verantwoord ondernemen. “Voornamelijk jongere beleggers zijn geïnteresseerd in bedrijven die hun steentje bijdragen aan de maatschappij”, klinkt het.

Breed publiek: Als broker is het overigens belangrijk om een breed publiek aan te spreken, gaande van startende beleggers tot de meer ervaren rotten.

  • “We bieden bijvoorbeeld webinars aan voor beginnende beleggers, terwijl ervaren beleggers kunnen investeren in meer complexe producten, zoals opties”, verduidelijkt Curé.
  • De Team Leader is ervan overtuigd dat brokers pas echt het verschil kunnen maken als ze hun klanten voldoende mogelijkheden aanbieden om op hun eigen manier te beleggen.
Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20