Hoe kies je de perfecte broker?

Wanneer je start met beleggen, kom je meteen voor een dilemma te staan: welke broker kies je? Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen in welke producten je wenst te beleggen en hoe groot je investeringskapitaal is.

Waarom is dit belangrijk?

Veel banken hebben de afgelopen maanden de spaarrente opgetrokken. Op dit moment bestaan er zeven bancaire spaarboekjes die minstens 1 procent opbrengen. De hogere spaarvergoedingen zijn weliswaar onvoldoende om de inflatie bij te benen. Op lange termijn is het daarom volgens experts een goed idee om een deel van je spaarkapitaal te beleggen.

Het is niet eenvoudig om te bepalen welke broker het best bij jou past. Daarom hebben we verschillende beleggersprofielen opgesteld.

De kleine belegger

Veel particulieren starten hun beleggingsavontuur met een bescheiden kapitaal. Bij tal van brokers kan je doorgaans met eender welk kapitaal beleggen, maar de transactiekosten kunnen een grote hap uit het rendement nemen. Dat is zeker het geval wanneer je kleine transacties doet.

Bij veel onlinebrokers moet je een bepaald percentag

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20