Bel20 is achterloper in Europa met groeten van Umicore

De Brusselse sterindex Bel20 blijft stabiel bij de opening. De andere Europese beurzen gaan richting 1 procent winst. Umicore verliest 7 procent in Brussel. Kiadis doet er in Amsterdam liefst 241 procent bij.

De Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore kwam maandag onverwacht met een winstvooruitzicht voor de rest van het jaar. Hoewel CEO Marc Grynberg positief blijft, zal de winst toch lager uitvallen en dat weegt op het aandeel. Het gaat 7,1 procent lager.

Daartegenover staat een glansprestatie van het Nederlandse farmabedrijf Kiadis dat er 241,5 procent bij doet. Maandagochtend raakte bekend dat de Franse groep Sanofi het bedrijf overneemt voor 308 miljoen euro of 5,45 euro per aandeel. Een aandeel kost nu 5 euro, net minder dan de overnameprijs. Sanofi gaat 2 procent hoger.

Kinepolis

In de Bel20 is de biofarmagroep UCB de primus. Het aandeel wint 3,9 procent nadat het bedrijf goede resultaten publiceerde voor zijn psoriasismiddel bimekizumab.

Op de brede Brusselse beurs doet de bioscoopketen Kinepolis er 2,3 procent af nu de lockdown officieel van start is gegaan.

Straffe O’Leary

In Londen wint Ryanair 1,9 procent. Het bedrijf kwam met dramatische resultaten voor de eerste helft van 2020, maar straffe uitspraken van CEO Michael O’Leary stuwen het aandeel hoger.

Slechter nieuws voor PostNL. De Nederlandse postverdeler gaat 7,6 procent onderuit na de publicatie van jaarcijfers. Zowel omzet als winst gingen nochtans omhoog, maar minder dan verwacht gezien de pakjesbonanza van de afgelopen maanden en daar wordt het bedrijf voor afgestraft door beleggers.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint 0,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20