BDO Belgium: Slechts weinig bedrijven overleggen met medewerkers over duurzame mobiliteit

De Belgische bedrijfswagenparken elektrificeren aan een razendsnel tempo, vooral onder impuls van de veranderende fiscaliteit. Maar hierbij wordt niet zelden voorbijgegaan aan de bedenkingen die bij medewerkers over het concept rijzen. Dat blijkt uit een bevraging van consultant BDO Belgium bij nagenoeg driehonderd bedrijven.

Waarom is dit belangrijk?

Uit de studie van BDO Belgium blijkt dat werknemers over de elektrische mobiliteit vaak nog heel veel vragen hebben. Onder meer tonen zij bekommernissen over laadmogelijkheden aan huis en onderweg en over de terugbetaling van de energiekosten. Maar slechts weinig bedrijven lijken aan die bekommernissen de nodige aandacht te besteden.

Grote interesse bij bedrijven: “De ondernemingen zouden best vooraf naar de mening van de medewerkers peilen en de werknemers betrekken bij het uitwerken van een mobiliteitsvisie”, betoogt Geert Volders, partner bij BDO Advisory. Maar uit de enquête blijkt dat er slechts bij drie op de tien bedrijven terzake van reëel overleg sprake is.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer