Basketbalfans rouwen om Kobe Bryant een jaar na helikoptercrash

Basketbalfans kwamen gisteren samen in Los Angeles om Kobe Bryant te herdenken, een jaar nadat de voormalige basketballegende omkwam bij een helikoptercrash.

Verschillende fans legden dinsdag bloemen voor een geïmproviseerde herdenking buiten het Staples Center in Los Angeles, de arena waar Bryant uitgroeide tot een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van de NBA. 

Kobe Bryant kwam een jaar geleden op 41-jarige leeftijd om samen met zijn dochter Gianna (13). Ook de zeven andere inzittenden overleefden de helikoptercrash in Calabasas, in Californië niet.

Sinds zijn dood zijn er tientallen grote muurschilderingen opgedoken over heel Los Angeles.

‘Familie is voor altijd’

Vanessa Bryant, de weduwe van de verongelukte Lakers-vedette, publiceerde dinsdag op Instagram een brief de ze gekregen had van een van de beste vrienden van haar dochter: ‘Je hebt dit waarschijnlijk al gehoord, maar als ik ooit moeder word, hoop ik dat mijn dochter precies zo wordt als die van jou.’

Vanessa voegde daar nog aan toe: ‘Ik mis mijn kleine meid en Kob-Kob ook zo erg. Ik zal nooit begrijpen waarom/hoe deze tragedie zulke mooie, lieve en geweldige mensen is kunnen overkomen. Het lijkt nog steeds niet echt.’

De Los Angeles Lakers, het voormalige team van Bryant, herdenken de basketballegende met een zwart-wit foto op Twitter van Bryant die zijn dochter op het hoofd kust, met het onderschrift: ‘Familie is voor altijd’. 

Vijfvoudig kampioen en zakenman

Bryant geldt als een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van de NBA. Met de Lakers werd hij vijf keer kampioen, en hij won ook tweemaal goud op de Olympische Spelen. In 2016 sloot hij zijn sportieve carrière af.

De vijfvoudige NBA-kampioen had naast een eigen mediaproductiebedrijf ook een durfkapitaalfonds opgericht, dat investeerde in technologiebedrijven, media en gaming. In 2018 won Bryant met zijn mediaproductiebedrijf de Oscar voor de beste geanimeerde kortfilm: ‘Dear Basketball’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20