Automerk MG verschijnt opnieuw op de Belgische markt

De Belgische invoerder Alcomotive, onderdeel van de holding Alcopa, gaat elektrische wagens van het Britse automerk MG in België en Luxemburg verdelen. Dat heeft Alcomotive gemeld.

In eerste instantie zal het elektrisch suv-model MG ZS EV op de Belgische markt verschijnen. Nadien kunnen nog meer andere modellen van het Britse iconische merk, sinds het midden van het voorbije decennium in handen van de Chinese autobouwer Shanghai Automotive Industry Corporation (Saic), hun debuut op de Belux-markt maken.

Autosalon

Alcomotive zal de MG ZS EV volgende maand voorstellen tijdens het Autosalon van Brussel. De Belgische groep, tevens invoerder van onder meer de merken Hyundai en Suzuki, heeft met Saic al langer een samenwerking. Sinds kort verzorgt Alcomotive immers ook de verdeling van het merk Maxus – dochter van Saic en fabrikant van elektrische bedrijfswagens – in België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland.

De invoerder maakte nog bekend dat de MG ZS EV bijna 31.000 euro zal kosten. De auto heeft een bereik van ongeveer 260 kilometer. Het bedrijf voegt eraan toe dat de batterij met een snellader in veertig minuten tijd tot 80 procent van zijn maximale capaciteit kan worden opgeladen.

Morris

De geschiedenis van het automerk MG gaat terug tot het begin van de voorbije eeuw. Toen begon de voormalige fietsenmaker William Morris in Oxford in eerste instantie motorfietsen en later auto’s te bouwen. De naam van het merk verwijst dan ook naar de Morris Garage (MG) in Oxford.

MG Car Company werd een van de grote iconen van de Britse autoconstructie. Er kwamen verschillende fusies, maar in het midden van het voorbije decennium ging de groep MG Rover failliet. Enkele tijd later nam de Chinese autobouwer Nanjing Automobile Group, die later met Saic zou samensmelten, het merk MG over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20