Autolening voor gepensioneerde

Vandaag de dag maken een heleboel mensen, en dus ook gepensioneerden, gebruik van een zogenaamde autolening om de aanschaf van een auto te financieren. Op het moment dat een gepensioneerde een auto koopt bij een garagebedrijf dan kan dit in een groot aantal gevallen ook zorg dragen voor de aanvraag van een autolening. Daarnaast kun je als gepensioneerde voor het afsluiten van een autolening terecht bij een bank of andere financiële instelling die zich toe heeft gelegd op de verstrekking van leningen en kredieten.

Lenen via de garage?

Schermafbeelding 2016-06-22 om 11.40.03

Op het moment dat de garage, waar je je auto wilt kopen, de financiering voor je in orde wil maken, lijkt dat wellicht een vriendelijk en behulpzaam gebaar. Je mag echter niet vergeten dat je, door hiermee in te stemmen, vaak minder of zelfs geen korting meer kunt bedingen op de aanschafprijs van de auto die je op het oog had. Beter ga je dan ook zelf op zoek naar een voordelige autolening om je droomauto mee te financieren.

Tip: Maak een vrijblijvende simulatie

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 

Let op: geld lenen kost ook geld!

De voordeligste autolening voor gepensioneerden

Door het grote aantal verschillende kredietverstrekkers zien veel gepensioneerden wellicht door de bomen het bos niet meer. Vrijwel alle verschillende kredietverstrekkers hanteren hun eigen voorwaarden, tarieven en mogelijkheden. Uiteraard zullen de meeste van hen ook beweren de meest voordelige autolening voor gepensioneerden aan te bieden. Als je hun reclamepraatjes mag geloven bieden zij allemaal tevens de meest gunstigste voorwaarden en voordeligste leentarieven. Als je blindelings zou vertrouwen op deze gladde verkooppraatjes, in plaats van vooraf een goede vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders en leenvormen, dan kunnen de uiteindelijke leenkosten fors hoger uitvallen.

Om de meest voordelige autolening voor gepensioneerden te vinden, is een degelijk onderzoek geen overbodige luxe. Door rustig de tijd te nemen voor het maken van een vergelijking van diverse kredietverstrekkers en leningen die zij aanbieden waar je, als gepensioneerde de aanschaf van een auto mee kunt financieren. Je kunt dit onder andere doen door bij meerdere aanbieders offertes aan te vragen, of op meerdere websites van kredietaanbieders een zogenaamde leensimulatie uit te voeren voor een autolening voor gepensioneerden. Door deze weg te bewandelen kun je op een autolening al gauw behoorlijk wat leenkosten besparen.

Rente over een autolening voor gepensioneerden

Op elke lening en op elk krediet dat wordt verstrekt door een officiële financiële instelling zal altijd een bepaalde leenvergoeding worden berekend. Deze vergoeding is een vorm van compensatie voor het financieel risico dat een kredietaanbieder loopt door geld uit te lenen. Over het algemeen wordt de leenvergoeding berekend als een rentepercentage over de nog openstaande schuld. Omdat een autolening (ook die speciaal bedoeld zijn voor gepensioneerden) eigenlijk een variant is van een klassieke persoonlijke lening zal de rente meestal vast staan voor de gehele looptijd.

Bekijk ook: kan ik geld lenen met een uitkering? 

Door de vaste rente weet je dus voor het afsluiten van de autolening al wat deze uiteindelijk gaat kosten. Daarnaast zullen ook de looptijd en de maandelijkse aflossingstermijnen al vooraf bekend zijn. Nog voordat je het leencontract hebt ondertekend weet je dus al exact wat je te wachten zal staan.

Wat kan een gepensioneerde lenen voor een autolening?

Net zoals iedere andere kredietnemer, zal ook een gepensioneerde, vooraf moeten berekenen of een bepaalde autolening probleemloos terug kan worden betaald. Deze zogenaamde terubetalingscapaciteit kun je berekenen door alle vaste inkomsten op te tellen en daar vervolgens alle kosten weer vanaf te trekken. Indien je volkomen zeker wilt zijn dat je achteraf niet met betalingsproblemen te maken gaat krijgen, doe je er goed aan om ook nog een bepaald bedrag af te trekken voor onvoorziene kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20