Armageddon: ’s werelds sterkste en duurste bier komt uit Schotland

Stella heeft een alcoholpercentage van 5%. Leffe: 6,5%. Duvel: 8,5%. Armageddon: 65%. Dit Schots bier bevat niet enkel het hoogste alcoholpercentage ter wereld, Armageddon is ook het duurste bier dat je op aarde kopen kan (ongeveer 100 euro per fles van 33 cl).

Mark J. Miller van de merkenblog Brand Channel stelt het nieuwe bier van Brewmeister voor.

Het nieuwe Armageddon verdringt het Nederlandse ‘Start The Future’ van de eerste plaats voor het bier met het hoogste alcoholpercentage. Volgens de Daily Mail is de queeste voor het sterkste bier al drie jaar aan de gang, sinds het Schotste BrewDog de 32%-alcoholhoudende ‘Tactical Nuclear Penguin’ brouwde.

Het Duitse Schorschbock verpletterde de ‘Penguin’ met hun ‘Sink the Bismarck’ van 40 graden waarna BrewDog terugkwam met ‘End of History’ (55%), dat in ieder geval de meest originele verpakking had – de flesjes waren verwikkeld in een opgezette eekhoorn. Het hierboven vermelde ‘Start The Future’ was vervolgens met 60 graden het sterkste ter wereld, tot Armageddon deze week op het toneel verscheen.

Armageddon heeft een alcoholpercentage dat hoger is dan whisky en kost in Groot-Brittannië 80 pond (ongeveer 100 euro). Je kan echter ook de Brewmeisterbrouwerij rechtstreeks contacteren en die zal je graag een flesje voor ongeveer de helft van de prijs bezorgen.

Brewmeister noemt Armageddon “typisch Schots” en beschrijft het als “smaakvol, lichtelijk zoet en met een hop-, mout- en gistsmaak.” Er wordt ook aangeraden om van de drank te genieten in kleine hoeveelheden – één glas Armageddon is het equivalent van 10 glazen Carlsberg – en de fles met vrienden te delen om te vermijden dat het koolzuur verdampt.

Het hoge alcoholpercentage doet het consumptietempo dalen – onafhankelijk van het glas waarin het wordt geschonken.

Meer