Apple lanceert nieuwe iPad

De technologiegigant Apple stelde woensdag een nieuwe iPad Pro en MacBook Air voor. Voor een keer kwam de aankondiging via een persbericht in plaats van een groot evenement.

Ook Apple blijft niet gespaard van het coronavirus covid-19. Normaal houdt het bedrijf rond deze tijd zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC, waar het zijn nieuwste snufjes voorstelt, maar die is uitgesteld door de wereldwijde uitbraak van covid-19. Apple moest dus zijn toevlucht nemen tot een persbericht.

Augmented reality

De nieuwe iPad Pro heeft een laserscanner in de camera die de afstand tot dingen in de kamer nauwkeuriger kan meten. Volgens Apple geeft dat heel wat mogelijkheden tot ‘een hele nieuwe manier’ van augmented reality. Met augmented reality plaatst u digitale objecten op een plek in uw kamer, zodat u bijvoorbeeld kunt zien hoe een kast in uw huis zou passen. Apple investeert al lang in de technologie en wil ze ook gebruiken voor entertainment.

Er zijn ook extra camera’s, waarvan één breedhoeklenscamera die 4K-beelden maakt. Bij de iPad hoort ook een toetsenbord van een slordige 300 dollar.

Goedkope iPhone

Apple stelde ook een nieuwe MacBook Air voor. De goedkoopste versie kost 999 dollar en komt woensdag op de markt. Hij zal meer opslagruimte hebben dan vorige MacBooks.

Er waren ook geruchten dat Apple een goedkope(re) iPhone zou voorstellen dit jaar, maar dat deed het niet. In de wandelgangen klinkt het dat productievertragingen door het coronavirus tot uitstel hebben geleid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20