‘Apple stelt lancering nieuwe, goedkopere iPhone uit’

Het nieuwe coronavirus blijft de wereld van de technologie treffen. Problemen in Azië zorgden voor vertragingen in het productieproces van onder ander Apple. Nu het virus ook de Verenigde Staten heeft getroffen, zorgt het mogelijk opnieuw voor vertragingen.

In het nieuws: Apple zou beslist hebben om zijn event, dat normaal eind maart moest doorgaan, uit te stellen. Dat meldt de website Cult of Mac op basis van bronnen bij het bedrijf. Op dat event wou Apple, volgens de meeste geruchten, een goedkopere iPhone voorstellen onder de naam iPhone 9 of iPhone SE 2.

De details: Apple gebruikt in principe altijd het indrukwekkende ‘Steve Jobs Theater’ in zijn kantoorgebouw Apple Park in Cupertino, Californië. Daar is plaats voor 1.000 bezoekers. Maar door de crisis van het coronavirus gelden in Californië momenteel heel wat beperkingen.

  • Californië is, na New York en Washington, de staat in de Verenigde Staten die het zwaarst getroffen is door het nieuwe coronavirus Covid-19. Het virus is al bij 573 mensen vastgesteld, 11 patiënten kwamen om het leven.
  • Na de eerste dode op 5 maart is in die staat de noodtoestand afgekondigd. Deze week heeft de gouverneur van Californië dan gevraagd aan cafés en nachtclubs om te sluiten.
  • Apple heeft officieel nog niets bekendgemaakt over een lanceringsevenement voor nieuwe hardware. Volgens eerdere geruchten zou dat event doorgaan op 31 maart. De kans dat dat effectief het geval zal zijn, lijkt heel klein.
  • Maandag maakte Apple bekend dat zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni dit jaar helemaal online zal doorgaan.
  • De kans dat ze voor dezelfde oplossing kiezen voor hun lanceringsevent voor de iPhone SE 2/9 lijkt echter klein. Het productieproces van iPhones liep namelijk ook vertraging op door het coronavirus. De kans lijkt dus groot dat Apple het event uitstelt.

iPhone 9 of iPhone SE 2?

Wat is de iPhone SE 2/9? Officieel bestaat het toestel nog niet en heeft het zelfs nog geen naam. Maar alle geruchten wijzen al maanden op het feit dat Apple van plan is om dit jaar opnieuw een goedkopere iPhone op de markt te brengen.

  • In 2016 verraste Apple door in maart de iPhone SE te lanceren. Het toestel was minder high-end dan we gewoon zijn van Apple, maar daardoor ook heel wat goedkoper.
  • Vier jaar later lijkt er eindelijk een opvolger te komen. De smartphone zou de naam iPhone SE 2 of iPhone 9 krijgen.
  • Qua uiterlijk lijkt deze iPhone heel hard op de iPhone 8, die eind 2017 op de markt kwam. Het scherm is dus kleiner (4,7 inch) dan wat we de laatste jaren gewoon zijn.
  • Het uitzicht is misschien wel wat ouderwets, binnenin zou het toestel de nieuwste hardware krijgen. Je mag je dus verwachten aan goede prestaties van zowel de processor als de batterij.
  • De camera bestaat ‘maar’ uit één lens, maar zou gebruik maken van de nieuwste technologie die Apple ook in zijn duurdere modellen gebruikt.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20