Antwerpse vermogensbank Delen zet opmars bij Nederlandse rijken verder

Delen Private Bank heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Groenstate Vermogensbeheer over een overname. Dat maakte de Antwerpse vermogensbeheerder maandagavond bekend.

“Met deze overname geeft Delen Private Bank verdere invulling aan haar ambitie om als toonaangevende speler in de Nederlandse private banking-markt te opereren, met een lokale aanwezigheid”, zegt het bedrijf. In 2016 betrad Delen de Nederlandse markt met de overname van Oyens & Van Eeghen.

Met de acquisitie van Groenstate doet Delen haar derde overname in zeven jaar. Groenstate, gevestigd in Twente, heeft circa 225 miljoen euro aan beheerd vermogen.

Meer dan 1 miljard euro

Frederik Kalff, Nederlands directielid van Delen Private Bank: “Overnames, organische groei en de
beurzen hebben ervoor gezorgd dat het in Nederland beheerde vermogen in een paar jaar tijd met 150 procent is toegenomen, tot boven 1 miljard euro nu. De overname zorgt voor een verdere aanwas van circa 20 procent. Bovendien vergroten we met Groenstate ons bereik in een regio waar we nog niet aanwezig zijn.”

De transactie zal naar verwachting voor het eind van het jaar worden afgerond, na de gebruikelijke goedkeuring van toezichthouders in Nederland en België.

Delen Private Bank werd opgericht in Antwerpen in 1936 door de familie Delen. Het bedrijf is grotendeels in handen van de holding Ackermans & van Haaren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20