Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag

Slechts 532 SWT’ers (de vroegere bruggepensioneerden) op een totaal van 7.917 niet-werkende werkzoekenden die sinds april 2016 instroomden in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT-stelsel), stroomden ook opnieuw uit naar werk.

Dit is amper 7 procent, ondanks de honderden jobaanbiedingen die elk van hen krijgt, blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open Vld) opvroeg bij Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

“Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt zijn deze cijfers op zijn minst zorgwekkend”, zegt Ongena. “Als je weet dat er jaarlijks slechts een honderdtal SWT’ers opnieuw aan de slag gaan is het duidelijk dat we de huidige aanpak moeten herbekijken. We moeten hierbij focussen op opleidingen, zodat mensen hun kennis verder kunnen ontwikkelen of net nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Zo kunnen ze ook in andere sectoren aan de slag.”

Werkbaar werk

Ook benadrukt Ongena dat er maatregelen moeten komen om het aangeboden werk werkbaar te maken en te houden voor deze mensen. Zo zijn het niet altijd officieel erkende ziektes die verhinderen dat werkzoekenden opnieuw aan de slag gaan.

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Telenet moet aan het werk

26/11/2021 11:17

(ABM FN) Nu beleggers teleurgesteld zijn dat Telenet naast VOO grijpt, moet het wellicht aandeelhouders tegemoet komen met een hogere beloning. Dit stelde analist David Vagman van ING in reactie op de brief die de activistische aandeelhouder CIAM naar het telecombedrijf stuurde. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20