Amerikaanse vastgoedverkoop zakt tot het laagste niveau sinds de kredietcrisis

In de Verenigde Staten is het aantal verkochte woningen voor de elfde maand op rij gezakt. De woningverkoop is zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds november 2010, toen de Amerikaanse vastgoedmarkt geplaagd werd door een kredietcrisis.

Waarom is dit belangrijk?

De Federal Reserve is vorig jaar begonnen met het geldbeleid te verstrakken. Sindsdien zijn de rentes fors de hoogte ingeschoten. Amerikanen moeten daardoor meer interesten betalen wanneer ze een hypothecaire lening afsluiten.

In het nieuws: In de VS zijn er vorige maand 4,02 miljoen woningen verkocht. Dat is een daling met 34 procent tegenover dezelfde maand in 2021. Op maandbasis is er sprake van een afname met 1,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de makelaarsorganisatie NAR.

  • De daling is wel minder fors dan verwacht. Economen voorspelden dat er slechts 3,95 miljoen woningen van eigenaar zouden wisselen.
  • Het is de elfde maand op rij dat er minder woningen worden verkocht in de VS.
  • De mediaanprijs b
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer