Amerikaanse beurzen staan stevig op winst terwijl Tesla overwinningsrondje rijdt

Blije gezichten op Wall Street waar de beurzen er fors op vooruit gaan. De Dow Jones springt meteen 1,4 procent hoger. Zowel de bredere index S&P500 als de Nasdaq doen er meer dan een procent bij.

Alleen maar goed nieuws op Wall Street bij de opening, of daar lijkt het tenminste op, kort na de bel. De beurzen kleuren groen, daar zit het positieve Amerikaanse werkloosheidsrapport ongetwijfeld voor iets tussen.

Het aandeel van Tesla sjeesde na opening meteen de hoogte in. De elektrische autobouwer van topman Elon Musk produceerde veel meer wagens dan analisten hadden voorspeld. Indrukwekkend, gezien de fabrieken in Fremont en China 6 weken gesloten bleven. Beleggers duwden het aandeel 9 procent hoger, een dag nadat Tesla ook al Toyota inhaalde als hoogst gewaardeerde autofabrikant.

Reizen na corona

De zilveren medaille gaat naar Trip.com, geholpen door het langzaam heropenen van de grenzen in Europa. Het aandeel is bij opening bijna zes procent meer waard. Een aandeel kost 27,5 dollar. Nog in de reissector doet Expedia er 2,8 procent bij, ook door de verlichtende coronamaatregelen.

De luchtvaartmaatschappijen, doen het ook niet slecht. Hoewel de Verenigde Staten een tweede golf van het coronavirus over zich heen krijgen, lijken investeerders tevreden met de maatregelen die de bedrijven treffen. Boeing noteert 2 procent hoger. American Airlines 1,6 procent.

Farma

In de farmasector dan, wappert ook een eerder groene vlag. Het aandeel van Gilead, dat gisteren op winst stond, moet 0,5 procent toegeven. Gilead heeft een werkend middel tegen het coronavirus, remdesivir, maar beloofde 90 procent daarvan aan de Verenigde Staten. Het aandeel van zijn partner in de vaccinontwikkeling BioNTech, noteert 4,5 procent hoger.

Novartis moet dan weer 0,5 procent inleveren. Vandaag raakte bekend dat het bedrijf akkoord gaat met een minnelijke schikking van 500 miljoen dollar. Het zou dokters hebben betaald om medicijnen van Novartis voor te schrijven. Novartis is in België vooral bekend als ontwikkelaar van het peperdure Zolgensma.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20