Amerikaanse beurzen openen licht hoger nadat handelsbaas fout rechtzet

Alle Amerikaanse aandelenmarkten staan maandag in het groen. Het zag er in de voorbeurshandel nochtans minder goed uit.

Peter Navarro, de handelsadviseur van president Donald Trump, bezorgde beleggers maandagavond een hartverzakking toen hij in een interview zei dat de handelsdeal met China voorbij was. ‘Het is duidelijk dat de president er alles aan wil doen om zijn beloften over de Chinese deal waar te maken, maar met alles dat nu gebeurt: denkt u dat het voorbij is?’, vroeg de Fox-journaliste Martha MacCallum hem. ‘Ja, het is voorbij’, was zijn korte antwoord.

Dat bleek achteraf verkeerd begrepen. ‘Mijn commentaar is volledig uit de context getrokken’, verdedigde Navarro zich. ‘Ik had het gewoon over de vertrouwensbreuk met de Chinese Communistische Partij nadat die gelogen heeft over de herkomst van het China-virus (sic) en een pandemie op de wereld hebben losgelaten. De handelsovereenkomst die al deels gesloten is, heeft daar niets mee te maken.’

Om alle onzekerheid weg te nemen, tweette Trump ook nog eens dat de deal blijft zoals hij is.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1275252814206447618

Beleggers lijken gerustgesteld en stuurden de beurzen hoger. De Dow Jones staat een half uur na de opening 0,6 procent hoger, net als de S&P500. De Nasdaq doet er 0,8 procent bij.

Apple is een van de sterren met een winst van 1,6 procent. De iPhone-maker kondigde maandagavond aan welke nieuwigheden er in het besturingssysteem iOS 14 zitten en liet in de marge weten dat het Intel laat vallen als chipproducent en zijn eigen chips gaat maken. Het betaalbedrijf Paypal gaat ook 1,6 procent hoger na geruchten dat het platform binnenkort cryptomunten zou ondersteunen.

Ook banken deden het goed met stijgingen tot 1,5 procent.

Het is de vierde week op rij dat de Amerikaanse beurzen stijgen. De Nasdaq stijgt al acht dagen op rij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20